«Εξωραϊσμός του σχολικού χώρου»

Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας 2023

Παρουσίαση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Παλαιόχωρας υλοποίησαν το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα με τίτλο «Εξωραϊσμός του σχολικού χώρου», συμμετέχοντας στην Έκθεση Αφίσας στο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας στις 10 – 12/5/2023, που συνδιοργανώθηκαν από  τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Με την βοήθεια της Διευθύντριας του Γυμνασίου κυρίας Σημαντηράκη Αριστέας (ενταγμένο στο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων – Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) και της Διευθύντριας του Λυκείου κυρίας Σταυρίδου Σταματίας (ενταγμένο στο Μαθητικό Όμιλο), έπειτα από διαβούλευση με τη Σχολική Επιτροπή και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου οριστικοποιήθηκαν οι παρεμβάσεις στο χώρου του σχολείου.

Τα δύο σχολεία συνεργάστηκαν για τον εξωραϊσμό του σχολικού χώρου εντός του σχολείου αλλά  και του αύλειου χώρου. Δόθηκε η ευκαιρία μέσα από τη συνεργασία να αποκτήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί περιβαλλοντική συνείδηση, να επέμβουν εικαστικά και να βελτιώσουν τη σχολική μονάδα.

Οι μαθητές Ναϊντένοβ Στέφαν και Ρουσιάκης Αντώνης μεταποίησαν διάφορα αχρείαστα υλικά σε απαραίτητα και χρηστικά αντικείμενα για το σχολείο. Με τσιμέντο, πλαστικά μπουκάλια από νερό, ρόδες και ξύλα διακόσμησαν το σχολείο με τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Οι μαθητές όλου του σχολείου συναρμολόγησαν τα παγκάκια, τους κάδους απορριμμάτων και τα τραπέζια, με πνεύμα εθελοντισμού και ομαδοσυνεργατική διάθεση άφησαν στο σχολείο τα δικά τους ίχνη για τους επόμενους μαθητές και έγιναν δρώντα άτομα συνεισφέροντας στην ανανέωση του χώρου του σχολείου.

Ο χώρος του σχολείου έγινε πιο όμορφος, λειτουργικός και φιλικός!

Και συνεχίζουμε………..

Related Posts

Μετάβαση στο περιεχόμενο